Webwinkel Beginnen

Je wilt je eigen webwinkel beginnen maar waar moet je beginnen? Er zijn van begin tot eind diverse verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog ga ik je hier een beetje mee op weg helpen.

Professionele Webwinkel

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk de uitstraling van je webwinkel is. Ook vaak wordt uitstraling verward met het design van je webwinkel. En dat terwijl het design van websites en webwinkels steeds minder belangrijk is. Het is de inhoud die tegenwoordig met mooie plaatjes en foto’s jouw webwinkel de looks geeft.

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Dit is voor jouw klanten een teken dat je jezelf niet wilt verschuilen en betrouwbaar bent.

Gebruik een domeinnaam voor zowel je webwinkel als voor je email. Stuur dus je email vanaf bijvoorbeeld info@mijnwinkel.nl en laat je website zichtbaar zijn op bijvoorbeeld www.mijnwinkel.nl. Vermijd email adressen als hotmail en gmail omdat dit afdoet aan je professionele uitstraling.

iDEAL

Om iDeal te kunnen gebruiken dien je een bedrijf te zijn. Als je bovenstaande stappen volgt is dit al geen probleem meer. Het is zeker aan te raden om je klanten iDeal te bieden. Ook iDeal wekt vertrouwen en klanten zullen sneller overgaan tot een aankoop wanneer ze kunnen betalen met iDeal. Plaats tevens het logo van iDeal duidelijk op je website zodat mensen kunnen zien dat ze met iDeal kunnen betalen.

Mooie foto’s van je producten

Plaats van al je producten een foto. Het is duidelijk dat mensen willen kunnen zien wat ze kopen, zelfs als ze het product al kennen. Producten op Marktplaats worden bijvoorbeeld stukken meer bekeken dan producten zonder foto.

Geef aandacht aan de foto’s die je plaatst. Maak geen foto’s met een rommelige ruimte als achtergrond. Zorg dat al je foto’s er mooi en professioneel uitzien. Neem eventueel contact op met je leverancier, zij kunnen vaak mooie foto collecties gratis toesturen.

Leven op je Webwinkel

Het komt vaak voor dat mensen niet gelijk de eerste keer bij een bezoek aan je webwinkel overgaan tot een aankoop maar later nog eens terug komen. Wissel daarom regelmatig de informatie op je home pagina zodat jouw bezoekers zien dat je een actief bedrijf bent. Plaats bijvoorbeeld tijdelijke aanbiedingen die je regelmatig afwisselt of je nieuwe collectie op de home pagina. Ook de zoekmachines houden ervan om leven op je website te zien.

Zoekmachine Optimalisatie

Natuurlijk wil je dat je webwinkel goed gevonden word. Met een aantal handigheidjes kun je deze kans vergroten. Vooral belangrijk is dat je website technisch goed op orde is. Een goede webwinkel regelt zodoende het merendeel van de zoekmachine optimalisatie geautomatiseerd.

Zelf kun je duidelijke en informatieve teksten bij je producten schrijven. Zet bijvoorbeeld niet alleen de tekst horloge neer maar benoem bijvoorbeeld het merk en vul de tekst aan met een omschrijving.

Zoals eerder gezegd is leven op je webwinkel ook erg belangrijk voor zoekmachines. Voeg dus regelmatig wat nieuwe producten toe en vernieuw je home pagina. Deel je nieuwe producten op Social Media en plaatst daarbij een linkje naar het product in je webwinkel.

Een goed begin is het halve werk

Met onze jarenlange ervaring in webwinkels, websites en het internet hebben wij een webwinkel die alle bovengenoemde belangrijke zaken direct bezit of in ieder geval makkelijker voor je maakt. Daarbij hebben wij een uitstekend Gratis telefonische support en onze mensen helpen je graag op weg met het beginnen van je webwinkel van A tot Z.