Meer bezoekers met Social Media

Juist gebruik van Social Media leveren website hoger zoekresultaat.

Websitelinks die worden gedeeld via social media als Twitter en Facebook, zullen eerder als resultaat van een online zoekopdracht worden weergegeven dan andere websites. Dat bevestigen zoekmachines Google en Bing. 

Hierdoor is nu duidelijk dat een Tweet die vaak wordt geretweet of een link die vaak wordt ge-Like-d een positieve invloed kan hebben op de ranking van een pagina.

Hoeveel verschil dit maakt is afhankelijk van de sociale autoriteit van de gebruiker: hoeveel mensen volgt iemand en door hoeveel mensen wordt iemand gevolgd, zijn die mensen relevant en hebben ze waarde?

De waarde van de links die worden verstuurd door Twitter-gebruikers met een hoge sociale autoriteit is hoog. De sociale autoriteit wordt onder andere gemeten door de pagerank van de twitter pagina.

Social Media op jouw website

Voor tips hoe je het beste kunt beginnen met een Social Media plan voor jouw bedrijf en website kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder met de nieuwste stap in het beter gevonden worden met je website.

Daarbij kunnen wij ook de bekende Facebook “Like”, Hyves “Respect”, Twitter “Tweet” en de nieuwe Google “+1” knop op jouw website zetten. Hiermee maak je het jouw bezoekers nog makkelijker om je item te delen via Social Media.