Google maakt belangrijke verandering

De meeste veranderingen die Google maakt zijn zo subtiel dat het weinig mensen opvalt. Maar de laatste verandering is er één die invloed zal hebben op 11,8% van de resultaten.

Ons doel is simpel

Geef mensen de meest relevante antwoorden op hun vragen en zo snel mogelijk. Dit vereist een voortdurende afstemming van onze algoritmes. Aldus Google via een onlangs gepubliceerde Blog.

De meeste veranderingen die Google maakt zijn zo subtiel dat het weinig mensen opvalt. Maar de laatste verandering is er één die invloed zal hebben op 11,8% van de resultaten. Met deze update wordt de ranking van lage kwaliteit websites verlaagt. Bijvoorbeeld omdat die van geringe waarde zijn voor de gebruikers, ze inhoud kopiëren van andere websites of omdat ze gewoon niet handig zijn. Anderszins wordt de ranking van hoge kwaliteit websites verhoogd. Websites met bijvoorbeeld originele informatie, diepgaande verslagen of recensies.

Het is hierdoor dus nog belangrijker om een goede website te hebben qua inhoud, techniek en structuur. Ook al heb je simpelweg een goede domeinnaam kun je toch nog flink gaan zakken als je website zelf niet van waarde is.

Heb je nog vragen over bovenstaand of andere zaken neem dan gerust contact met ons op. Wij werken met gespecialiseerde mensen die op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen betreft internet, websites en zoekmachines optimalisatie.